Skip to main content

Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

Kalapos Éva:
KALAPOS ÉVA: D.A.C. – Egy új élet Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül... Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások - D.A.C.!

Kalapos Éva író, újságíró, énekes
Kalapos Éva nagyjából annyi idős volt, mint a főszereplője, amikor megírta első tiniregényét egy csíkos füzetbe „Szerelem: Jeles” címmel. Szabadúszó újságíró, imádja a filmeket és a sorozatokat, és meggyőződése, hogy a lelke mélyén egy életre megmaradt tinédzsernek. 1983. július 2-án született Nyíregyházán. 2001-ben végzett a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium német-magyar két tannyelvű tagozatán, majd hosszas útkeresés után a Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakán szerzett diplomát 2010-ben. Több, mint tizenöt éve énekel különféle zenei formációkban, Másik Szoba nevű együttesével kortárs költők verseit dolgozzák fel. Irodalommal gyerekkora óta foglalkozik, az utóbbi két évben több irodalmi elismerésben is részesült:
- 2012 május: a Queer Kiadó „Ne légy láthatatlan” című novellapályázatának győztese
- 2012 július: a Fiatal Írók Szövetsége alkotói pályázatának különdíjasa dráma kategóriában (drámakötete megjelenés előtt)
- 2012 augusztus: a Vészfék alkotói pályázat drámakategóriájának győztese (Körömlakk című dráma: közönségdíj)
- 2012 október: a LABRISZ Egyesület „Te magad légy!” című novellapályázatának megosztott első helyezettje
A Manó Könyvek Kiadó gondozásában megjelent DAC – Egy új élet című kötet az első regénye.