Skip to main content

Závada Péter: MÉSZ

Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú – a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi.

Závada Péter 1982-ben született Budapesten. Dalszövegeket tizennégy, verseket huszonhárom éves kora óta ír. Szövegeit többek között az Élet és Irodalom, a Jelenkor, a Műút és az Alföld is publikálja. Az ELTE angol-olasz szakának elvégzése után a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán szerzett diplomát.
Első kötete Ahol megszakad címmel 2012-ben jelent meg a Libri kiadónál. Reflex című drámáját egy évvel később a Szputnyik Hajózási Társaság mutatta be. Az Akkezdet Phiai és a József Attila Kör tagja.