Skip to main content

Pacskovszky József & Pacskovszky Zsolt: Nő kutyával és holddal

"Ott van az utóbbi évek legjobb krimijei között. Bőven odafér a skandináv krimiirodalom sztárjai mellé." Könyvvizsgálók: http://konyvvizsgalok.blogspot.hu/2015/09/no-kutyaval-es-holddal.html "A krimi és thriller teljesen rejtélyes okból egyszerűen még mindig hiánycikk itthon, de ez a sztori még akkor is nagyon magyar, ha nem itt játszódik, és így csak áttételesen, a magyar hősnőn keresztül szól rólunk. Az elvágyódás, a jobb és boldogabb élet keresése valószínűleg még sokáig aktuális marad." Könyves: http://konyves.blog.hu/2015/08/18/­negykezes_egy_norol_az_elvagyodasrol_­egy_kazal_penzrol_meg_jo_sok_verrol

Pacskovszky József forgatókönyvíró és filmrendező. Drámai, költői játékfilmjei után újabb alkotásai a krimi műfajában készülnek. Két forgatás között filmkészítést tanít Angliában.

Pacskovszky Zsolt több tucat francia nyelvű irodalmi művet fordított magyarra. Írt novellákat, hangjátékokat, forgatókönyveket, gyerekkönyveket, ifjúsági regényt. Többször dolgozott együtt testvérével, Pacskovszky Józseffel, akivel a Nő kutyával és holddal az első közösen írt regényük.