Skip to main content

Baráth Katalin: Arkangyal éjjel

"A regényre összességében jellemző egyfajta műfaji mix, hiszen a domestic elemektől kezdve a klasszikus nyomozáson át az akciójelenetekig több zsánerből is merít. Ennél sokkal fontosabb azonban, hogy a maga szabályrendszerével és eszközeivel egy égető és aktuális társadalmi jelenségre reagál, anélkül, hogy köldöknézegetős, fanyalgós szocio-ömlengésbe csapna át." Könyves Magazin "Remekül megírt krimi, izgalmas történettel és húsba vágóan fontos és időszerű mondanivalóval a családon belüli erőszakról. Olyan regény, mely napok múlva is hatással van az emberre." Corn & Soda "Nem véletlenül említettem Dennis Lehane-t: nem csupán az erőszak mértéke és helye a történetben emlékeztet rá, de az olykor gátlástalan morbid humor és a társadalmi igazságszolgáltatásba vetett hit hiánya is. No meg az a fájóan pontos pszichológiai rajz, amivel a szereplőket jellemzi." ekultura.hu "A mai Budapest helyszínein játszódó, némi aktualizálástól sem mentes (szexuális erőszak az egyetemi gólyatáborban), a családon belüli erőszak és a szexuális zaklatás áldozataira és az üldözöttek igazságkeresésére fókuszáló, akciót és dedukciót váltogató regényről van szó, váratlan, de nem túlhajtott fordulatokkal." MA Populáris Kultúra Kutatócsoport "Nyers és őszinte." Puliwood "Jól szerkeszett írásmű, amelyben teljes mértékben kibontakozik az írónő kreativitása és virtuóz írástechnikája." Smoking Barrels

Baráth Katalin 1978-ban született. Hat regény, számos díjnyertes forgatókönyv és rádiójáték szerzője.

A gyermekkorát Magyarkanizsán töltötte, amely város az utóbbi száz évben legalább hat különböző államalakulathoz tartozott, anélkül, hogy egy centimétert is mozdult volna. Mióta elvégezte a történelem és magyar szakot az ELTE bölcsészkarán, reklámszövegíróként dolgozik Budapesten.

Az első, felnőtteknek írt regénye, A fekete zongora 2010-ben jelent meg, és kivételes sikert aratott mind a kritikusok, mind az olvasók körében, ahogy a Dávid Veron-sorozat további kötetei, A türkizkék hegedű, A borostyán hárfa és Az arany cimbalom is.

Az Arkangyal éjjel az első nem történelmi regénye.