Skip to main content

Szele Anna: Felejtsd el a Lajost!

Szele Anna:
Különös és egyben különösen érdekes Szele Anna regénye. Már az első mondatával a legszélsőségesebb kettősséget ígéri: a szent jót és a gonoszt. De miközben elmeséli Grét, a főhősnő kalandjait, élményeit, nem áll ellen a saját szövege belső, kényszerű sodrásának. Mialatt a szerző rávilágít a harmincas évei elején járó Grét mindennapjaira, vívódásaira, érzelmeinek csapdáira, sejtelmesen beleszövi a mesébe a főhősnő kalandjait, élményeit, életének ellentmondásait. Az izgalmas történetet végig átszövi a markáns humor, amely által a mai magyar valóság még áttetszőbbé válik. Szele Anna első saját néven kiadott regényében érzékenyen jeleníti meg a sokszor magát magára hagyatottnak érző mai harmincas korosztály életének útkereszteződéseit, kiadónk ezért is vállalkozott műve kiadására. Kötete belső és külső megvalósítása szerves egészet alkot. Szele Annát a díjra jelölöm. Dávid Zsófia főszerkesztő

Szele Anna

Szakmai életrajz

1962. december 2-án született Sárváron.
Iskoláit Győrben végezte, a Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett.
Csillag az égen címmel 2003-ban jelent meg regénye a Hazánk Kiadónál, amelyet Cinthya Clarck álnéven jegyzett.
Több írással szerepel a Hungarovox Antológia 2015 című kötetben.
Pályázaton részt vett novelláját beválogatták a Tarandus Kiadó Magyar radír című, 2016 novemberében megjelenő antológiájába.
Ötletgazdája a 2017-ben a Mentor Könyvek Kiadónál megjelent Ugyanolyan mások című, mai magyar írók antológiájának, amelyben a Fényre, magyar! című írása is benne van.
Felejtsd el a Lajost! című regénye 2017-ben az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Könyvklub kiadásában.