Lapozz bele a városba!

"Lapozz bele a városba!" - idén ezzel a felkiáltással indul útjára, s várja látogatóit immár negyedszer,
június 11-15. között a Margó Irodalmi Fesztivál.

A Margó fő helyszíne az Aegon székházától pár lépésre található Petőfi Irodalmi Múzeum, de emellett a fesztivál a város különböző pontjain, több tucat izgalmas programmal készül idén is. Számos felolvasás és koncert található a programok között, mégis a szokásostól eltérően, új kontextusban találkozhatunk írókkal, költőkkel, zenészekkel és műveikkel.

  • Itt mutatkozik be immáron hagyományosan a friss Aegon díjas: idén Norvégiából érkezik a Margóra Kun Árpád. (PIM, péntek 20 óra)
  • Az irodalom, a zene és a tánc találkozását mutatja be a nagyérdeműnek a 2Dés 2Grecsó. Idén jelent meg Grecsó Krisztián, a 2012-es Aegon-díjas író új regénye, a Megyek utánad. (PIM, szerda 21 óra)
  • A Margó Fesztivál fő programjának ebben az évben is az Irodalom Éjszakája ígérkezik: ahol számos korábbi díjazottunk és két kivétellel az idei shortlistes írók és szövegeik mozdulnak ki a megszokott közegükből. (szombaton 7 helyszínen, megnyitó: 17.30 PIM)

A 2011-ben induló rendezvény mostanra bebizonyította, hogy a kortárs irodalom igenis vonzó és szórakoztató. Mindenkinek ajánljuk!
Olvasni jó!

További programok: http://www.margofeszt.hu/oldal/programok

2014-B1irodalom-ejszkaja 2014-Margo-program